Prihlásenie | Registrácia

MNews Jednoduchý redakčný systém bez databázy

Budúcnosť MNews

Posledné dni vyšli rovno 2 verzie MNews - jedna, ktorá pridala množstvo funkcií a druhá opravná, ktorá opravila pár chybičiek. Popritom som už začal rozmýšľať nad ďalšou verziou MNews a funkciami ktoré by mala obsahovať. Najlepšie sa však k potrebe funkcií vedia vyjadriť užívatelia - teda Vy! A na toto slúži aj táto novinka, aby ste sa v komentároch vyjadrili čo by ste si najviac želali v budúcnosti vidieť v MNews? Ponúkam aj pár nápadov...

Pár nápadov na rozširovanie MNews mám aj ja, ale neviem čo vám chýba najviac, tak buď vyberte niečo z mojich nápadov, alebo napíšte vlastný do komentárov!

  • upload obrázkov a následná manipulácia s obrázkami priamo v rozhraní administrácie MNews (užitočná funkcia, ktorú chcem doplniť už dlho, avšak vyžaduje si veľa času a problémov pri spojení s WYSIWYG editorom - počíta sa s tým v dlhodobom horizonte)
  • lepšia manipulácia s užívateľmi - podrobnejšie nastavenie práv toho, čo užívateľ smie a čo nie.
  • profil užívateľa - aby napríklad redaktor mohol upraviť svoje údaje ako e-mail a sám si zmeniť heslo
  • tvorba vlastných šablón
  • RSS pre komentáre

Aké sú teda vaše nápady? Podeľte sa v komentároch!

mylan Beta vývoj 28.12.2008 10:37 Zobrazené: 4207×

Komentáre

1 · Jose Avatar Jose · 28.12.2008 13:18
zdravim mylanko :-)
mohol by si mi napisat v ktorom subore sa daju vymenit tieto symboli strankovania «» chcem by som to vymenit za obrazky, velmi by si mi pomohol

a v novej verzii nezabudni na to zobrazovanie viaceryych kategorii na jednej stranke a keby sa mohol tento skript vkladat aj viackrat na jednu stranku ale to asi nepojde

drzim palce vo vývoji
2 · mylan Avatar mylan · 28.12.2008 13:33
Symboly sú nadefinované v jazykovom súbore, takže pre slovenčinu napríklad v "/stuff/lang/lang_sk.php" (konkrétne riadky 48 a 49).
Na tie kategórie myslím ;-)
3 · Chytrolin Avatar Chytrolin · 30.12.2008 08:34
Dobrý den, já jsem uvažoval co by se dost hodilo a napadlo mě že by se mohla přidat třeba registrace pro lidi kteří danou stránku navštěvují př: když přizpívají do komentářů tak aby měli své jméno pouze pro sebe tudíž aby si nikdo jejich jméno nemohl zkopírovat ve stejném tvaru jakém ho mají oni. Potom by nebylo od škody kdyby se také u auto generovacího menu mohly vytvářet schovávací sub kategorie pro lepší přehlednost myslím to takto:
+ Čokoláda

- Čokoláda
- Hořká
- Mléčná
4 · Ayrton1 Avatar Ayrton1 · 30.12.2008 09:23
Ahoj, už se těším na další verzi. Ty novinky co jsi vymyslel jsou super, já osobně bych rád uvítal tvorbu vlastních šablon. A hlavně aby to bylo více přehledné.

Musel jsem pro svůj web hodně měnit a ještě mě napadá, já bych zvětšil tu tabulku (textarea) pro editaci. Přijde mi příliš malá.

Dále bych také uvítal možnost použít jiný CSS soubor pro novinky, zvlášť pro novinky a zvlášť pro web. Aby to bylo možné nakonfigurovat v Administraci.

Co se týče obrázků, zatím by stačilo jen udělat uplad zvlášť a obrázek přidat pomocí šablony. Myslím, že tuh variantu by hodně lidí pochválilo.

A ještě jedna věc a ta nejdůležitější: Zlepšit podporu pro jinak barevné weby. Úspěšně jsem změnil barvy textů, odkazů atd... na bílou, ale když dám Celý článek a dole je formulář pro přidání komentáře tak LEGEND Přidání komentáře zůstává v černé barvě.
5 · mylan Avatar mylan · 30.12.2008 09:46
Chytrolin: registrácia bežných userov je v dlhodobom pláne zahrnutá, ale najprv sa musí zlepšiť manipulácia s užívateľmi a najmä lepšia správa user levelov.
O podobnom menu neuvažujem, využilo by to 1% ľudí a ak si šikovný, tak menu nemusíš nechať generovať automaticky, ale urobiť si ho vlastné(nevýhodou bude len to, ak pridáš kategóriu, tak musíš aj menu ručne editovať).
6 · mylan Avatar mylan · 30.12.2008 09:49
Ayrton1:
Ahoj, už se těším na další verzi. Ty novinky co jsi vymyslel jsou super, já osobně bych rád uvítal tvorbu vlastních šablon. A hlavně aby to bylo více přehledné.
Vlastné šablóny budú určite! Čo však myslíš pod pojmom "více přehledné"? Čo ti príde neprehľadné?

Musel jsem pro svůj web hodně měnit a ještě mě napadá, já bych zvětšil tu tabulku (textarea) pro editaci. Přijde mi příliš malá.
Súhlas, textarea bude zväčšená v ďalšej verzii.

Dále bych také uvítal možnost použít jiný CSS soubor pro novinky, zvlášť pro novinky a zvlášť pro web. Aby to bylo možné nakonfigurovat v Administraci.
nechápem aký CSS súbor myslíš? MNews nemá vlastný CSS súbor pre novinky predsa, to je už na tebe ako to urobíš. Čo nakonfigurovať v administrácii?

Co se týče obrázků, zatím by stačilo jen udělat uplad zvlášť a obrázek přidat pomocí šablony. Myslím, že tuh variantu by hodně lidí pochválilo.
nápad zaujímavý, dík, porozmýšľam, pridám ak...

A ještě jedna věc a ta nejdůležitější: Zlepšit podporu pro jinak barevné weby. Úspěšně jsem změnil barvy textů, odkazů atd... na bílou, ale když dám Celý článek a dole je formulář pro přidání komentáře tak LEGEND Přidání komentáře zůstává v černé barvě.
podpora pre inak farebné weby? Ale veď s týmto MNews nič nemá, je len na tebe, ako si v CSS naštýluješ ako to či ono má vyzerať. Legend u teba na webe vidím bielo, nie čierno a je to ľahké definovať v CSS. Snažím sa, aby všetko malo svoju triedu class, alebo id, aby sa to cez CSS upravovalo ľahko.
7 · Jose Avatar Jose · 30.12.2008 10:10
Mylan zdravim, dalo by sa v novej verzii pridat do wyswing editora moznost pridatia tabulky ale najlepsie takej ked ju pridas a uz je v textarea tak tam bude na kazdom riadku a stlpci moznost zmazat pridat dalsi riadok(stlpec), zda sa mi ze to tak mal cutenews, vies co myslim?
8 · Jose Avatar Jose · 30.12.2008 10:18
Este jedna vecicka, taka vychytavka, je napisany clanok z datumom uverejnenia 29.12.2009 ktory zobrazujem na hlavnej stranke index.php a 31.12.2009 sa rozhodnem ten clanok poupravit po ulozeni idem na hlavnu stranku ale tam sa stale zobrazuje 29.12.2009, viem ze vtedy bol vydany ale mohol by si pridat aj moznost poslednej upravy, napr. dole tie moznosti pod textareou, da sa to teraz urobit manualne ze si sam prehodim datum ale keby bolo aj moznost automaticka bolo by to super, teda calanok z 29.12.2009 zmenim/doplnim 31.12.2009 a aby sa na hlavnej stranke zobrazilo uz 31.12.2009
9 · mylan Avatar mylan · 30.12.2008 11:43
Jose: do wysiwyg pridať podporu tabuliek nie je problém. Nechcel som to tam dávať len preto, lebo skript na tabuľky je dosť veľký(cca 100kB), takže by to značne zvýšilo veľkosť MNews.

Čo sa týka toho dátumu, automaticky to určite nebude. Tak ako to je teraz je to nastavené tak, ako to využije 99% ľudí - ideš meniť článok, nie jeho dátum, väčšinou len preto, lebo si na niečo zabudol. Môžem ti pridať akurát do možností dátumu položku "teraz", ktorú keď zaškrtneš, automaticky sa zmení dátum na aktuálny čas. Ale budeš to musieť urobiť pri každej úprave novinky.

btw: kto si nevšimol, vyhodil som knihu návštev a pridal diskusné fórum, kde sa lepšie budú preberať problémy a vychytávky MNew ;-)
10 · Jose Avatar Jose · 30.12.2008 11:52
bolo wyswingu by bola ta tabulka super a s tou kolonkou teraz to by si tiez mohol zrealizovat ked je to mozne.

od teraz davam vsetky napady do fora:-)
11 · Slappy Avatar Slappy · 01.01.2009 12:19
hlavne si daj border="0" lebo mam okolo ikon ramceky...
12 · sLick Avatar sLick · 02.01.2009 07:23
hi,
moc pochvaluju mnews :-) nemuzu si vynachvalit.

Nejake nove vychytavky by to urcite chtelo je doufam ze se budes drzet porad te minimalisticnosti a mnews budou porad tak simple (jednoduchy) news system jako jsou ted. Protoze me to naprosto vyhovuje.

Jinak k tomu napadu upload obrazky k news. Pokud neco takoveho delat budes tak urcite zvlast ten upload a zvlast sablonu jak obrazek zobrazit nebo vubec nezobrazit. Kazdopadne kdyz uz to bude tak by se siknul nejaky thumbmail skript co by ty obrazky zmensoval ale zachoval pomer. To je jedina vec s cim mam ted problem kdyz k neews pridam obrazek a pomoci html zmenim velikost = je to hnusny.
13 · mylan Avatar mylan · 05.01.2009 06:53
Minimalistický štýl administrácie chcem samozrejme zachovať, inak to už nebude jednoduchý novinkový systém, ale nejaký prekombinovaný CMS.
Pri uploade bude samozrejme aj skript na zmenšovanie, zatiaľ však netuším ako to bude realizované, to premyslím neskôr.
14 · Robert Avatar Robert · 05.02.2009 14:05
Zdravím Vás. Váš systém je super! Malý snadný jednoduchý. Začínáme na něm trénovat zadávání novinek vedoucími našich středisek. Vše základní má a stačí nám to, jen by byla potřeba toho nahrávání souboru na server. Chceme občas k aktualitě přidat fotku, pdfko nebo doc či xls a to je zatím moc složité. Snažil jsem se vymyslet kombinaci s http://uploader.kahi.cz/ , ale je to už překombinované a lidé se v tom ztrácejí. 2x se přihlašovat a přenášet url spuboru... Jinak fakt super! Díky!
15 · Dwarfy Avatar Dwarfy · 31.07.2009 09:21
Zdravim,
mám menší problém: Když mi někdo napíše do komentářu ke svému nicku email začínající na D,tak místo mailto mi to vyhodí tohle mailto<img src='http://bahn.wu.cz/stuff/img/smiles/smiley-lol.gif' width='16' height='16' alt=':-D' title=':-D'>warfyyy@gmail.com .Poradí mi někdo prosím
16 · Dwarfy Avatar Dwarfy · 31.07.2009 09:23
Koukám že to hodí chybu i tady.Bohužel i já mám email na D -> dwarfyyy@gmail.com

Tento článok bol uzatvorený. Nie je možné k nemu pridávať ďalšie komentáre.